Σανδαρισμός

Home » Συχνές Ερωτήσεις » Θέματα » Ανθρώπινο είδος & ανθρωπότητα

1. Το ανθρώπινο είδος

Στην κοσμολογία των Χανδαριανών, το ανθρώπινο είδος είναι μόνο ένα είδος ανάμεσα σε δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άλλων που ζουν στο σύμπαν. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι το κέντρο ή το σύνολο του σύμπαντος. Δεν υπάρχει λοιπόν καθολικότητα του ανθρώπου. Οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στην κορυφή της εξέλιξης, κάτι που αποκλείει τον ειδισμό που τοποθετεί τον άνθρωπο πάνω από όλα τα άλλα είδη. Ο άνθρωπος δεν είναι ιερός ή θεϊκής προέλευσης, αλλά αστρικής, επειδή δημιουργήθηκε από αστρόσκονη που υπάρχει σε αυτό το παρόν αστρικό σύστημα, Σολαρία. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να διεκδικήσουν καμία ασυλία, προτιμησιακή μεταχείριση ή ελευθέρας σε σχέση με τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άλλων ζωντανών ειδών.

2. Δημιουργισμός και Εξελικτισμός

Ο δημιουργισμός, που δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό, είναι η δημιουργία και εμφύτευση πρωτόγονων ειδών από άλλα πιο προηγμένα είδη σε διάφορους πλανήτες και αστρικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού. Ο εξελικτισμός είναι η εξέλιξη μέσω της προσαρμογής των ειδών στα περιβάλλοντά τους που είχαν προηγουμένως καθοριστεί μέσω του δημιουργισμού. Αλλά και από ενημερώσεις που πραγματοποιούνται από άλλα πιο προηγμένα είδη υπεύθυνα για αυτήν την καθιέρωση. Έτσι, ο δημιουργισμός δημιουργεί τα είδη και ο εξελικτισμός ενημερώνει τα δημιουργημένα είδη για να τα προσαρμόσει στο οικοσύστημά τους. Από εκεί, οι ουσίες της ζωής και οι συνειδήσεις τους μπορούν να ενσαρκωθούν και να επανενσαρκωθούν διαδοχικά σε βιολογικά σώματα κάθε φορά προσαρμοσμένα στα νέα επίπεδα εξέλιξης που έχουν αποκτηθεί. Ο δημιουργισμός και ο εξελικτισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιθετικά, αλλά συμπληρωματικά στις δράσεις τους, διασφαλίζοντας έτσι την ύπαρξη ενός είδους και τη συνέχειά του στις χρονικές γραμμές.

3. Ευγονική και Μετανθρωπισμός

Η ευγονική είναι το σύνολο των επιστημών και της τεχνολογίας για τον έλεγχο του ζωντανού. Είναι ένα μέσο βελτιστοποίησης του σώματος της ενσάρκωσης της συνείδησης για την προσαρμοστική και εξελικτική αναγκαιότητα, όχι για να γίνει ανώτερο ον σε έναν εγωιστικό παραλογισμό. Ωστόσο, το τελευταίο πρέπει να πραγματοποιηθεί με επιστήμη, συνείδηση και νοημοσύνη και όχι με άγνοια, ασυνειδησία και βλακεία, λαμβάνοντας υπόψη και σεβόμενοι τον χρόνο, τη φύση, το οικοσύστημά της και τους νόμους της. Ο μετανθρωπισμός είναι μια πρωτόγονη και αρχαϊκή αντίληψη του ελέγχου του ζωντανού. Πράγματι, ο έλεγχος του ζωντανού πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον σεβασμό των φυσιολογικών ορίων, την ενσωμάτωσή του στο οικοσύστημα καθώς και τις συνέπειες αυτών των γενετικών τροποποιήσεων μακροπρόθεσμα. Διαφορετικά, υπάρχει εντροπία και χάος πριν από την εξαφάνιση της ζωής. Ωστόσο, ο μετανθρωπισμός δεν λαμβάνει αυτό υπόψη. Βασίζεται αποκλειστικά στις εγωκεντρικές επιθυμίες του ανθρώπου, τον παιδισμό του, την άγνοια του και την ψευδαίσθηση της ικανότητας ελέγχου της φύσης σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Ως αποτέλεσμα, ο μετανθρωπισμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός.

4. Ρατσισμός, Ρατσισμός & Ειδισμός

Ο ρατσισμός, ο ρατσισμός και ο ειδισμός δεν υπάρχουν στη σκέψη των Χανδαριανών, επειδή είναι μόνο το αποτέλεσμα της κατάστασης ύπνου και άγνοιας της ύπαρξης. Μια κατάσταση που εκδηλώνεται από έλλειψη συνείδησης και γνώσης της πραγματικότητας της ενσάρκωσης. Με αυτή την έννοια, όταν κάποιος ξυπνά βλέπει και κατανοεί την πραγματικότητα της αληθινής φύσης του τι είναι και του ενσάρκωσης σώματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι συνειδητοποιούμε την ψευδαισθήτητα του ρατσισμού, του ρατσισμού και του ειδισμού, τα αφήνουμε και τελικά εγκαταλείπουμε φυσικά αυτές τις λανθασμένες και καταστροφικές αντιλήψεις.

5. Ο άνθρωπος

Στη σκέψη των Χανδαριανών, ο άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα της ενσάρκωσης μιας ουσίας ζωής και της συνείδησής της σε ένα βιολογικό σώμα που ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Αυτή η ενσάρκωση στοχεύει στην εκπλήρωση μιας μοίρας (αποστολή ζωής) που συμβάλλει τόσο στην εξέλιξη της ενσαρκωμένης συνείδησης όσο και στη βελτίωση του ανθρώπινου σώματος μέσω της δράσης και της επιρροής της επιγενετικής. Αυτές οι επιγενετικές βελτιώσεις μεταβιβάζονται στη συνέχεια στους απογόνους τους. Χάρη σε αυτή τη μετάδοση, η πρόοδος που αποκτήθηκε από μια γενιά μπορεί να ωφελήσει την επόμενη, συμμετέχοντας έτσι στη βιολογική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Αυτές οι βελτιώσεις διαχέονται στις γενιές, προωθώντας μια συνεχή, θετική και οικολογική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους στο διάστημα-χρόνο.

6. Η θέση των ανθρώπων στο σύμπαν

Στη σκέψη των Χανδαριανών, η θέση των ανθρώπων στο σύμπαν δεν ορίζεται ούτε από τις επιθυμίες του εγώ τους, ούτε από τις ψευδαισθήσεις του νου τους, ούτε από οποιαδήποτε ιδεολογία, πεποίθηση ή προκαθορισμένη αξία. Βασίζεται στη μοίρα κάποιου καθώς και στις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες να προσθέσει αξία στο σύμπαν. Με αυτή την έννοια, η εκπλήρωση της μοίρας και οι δεξιότητες που απαιτούνται για αυτή την επιχείρηση ορίζουν τη λειτουργία του στο σύμπαν και η λειτουργία του ορίζει την πραγματική του θέση. Δεν υπάρχει λοιπόν προκαθορισμένη θέση για τους ανθρώπους. Αυτό συνεπάγεται μια ενεργή προσέγγιση προσανατολισμένη προς το κοινό καλό, όπου οι άνθρωποι διακρίνονται από τις πράξεις τους και τον πραγματικό τους αντίκτυπο και όχι από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ή αφηρημένες πεποιθήσεις. Είναι μια πραγματιστική και χρησιμοθηρική οπτική της ανθρώπινης ύπαρξης, επικεντρωμένη στην προστιθέμενη αξία που μπορεί να δημιουργήσει κάθε άτομο για να εξυπηρετήσει καλύτερα ολόκληρο το σύμπαν.

7. Ουμανισμός

Ο ουμανισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τον ανθρωποκεντρισμό που τοποθετεί τους ανθρώπους πάνω από όλες τις μορφές ζωής. Αυτό διακόπτει τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση και τον βυθίζει στην ψευδαίσθηση ότι είναι Θεός. Αποκόπτοντας τον εαυτό του από τον ΠΤΖ, γίνεται τυφλός, αμνησιακός και άγνοια της αιτίας του να είναι στο σύμπαν και της εκπλήρωσης της ουσίας του (ψυχής). Παράγει έτσι σκέψεις, στάσεις, συμπεριφορές και πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τη φυσική τάξη του σύμπαντος και τους νόμους του σύμπαντος. Ο ουμανιστής άνθρωπος γίνεται έτσι πηγή καταστροφής της ζωής και χάους μέσω των αφύσικων και παράνομων σκέψεων και πράξεών του. Έτσι, ο ουμανισμός είναι ασύμβατος με το σύμπαν και τη ζωή στο σύμπαν.

Να είσαι στην υπηρεσία του ανθρώπου: Να είσαι στην υπηρεσία του ανθρώπου είναι να είσαι στην υπηρεσία του εγώ του. Να είσαι στην υπηρεσία του εγώ είναι να είσαι στην υπηρεσία του σκότους. Διότι ο άνθρωπος είναι ένας κοιμώμενος που δεν έχει ούτε συνείδηση ούτε γνώση της φύσης. Έχει τα μάτια του κλειστά και έτσι παραμένει στο σκοτάδι πιστεύοντας ότι βρίσκεται στο φως. Το εγώ του τον ωθεί να πιστεύει το αντίθετο, αλλά είναι μόνο ένα ψέμα και μια ψευδαίσθηση για να ενισχύσει τις θέσεις του.

8. Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στον Χανδαρισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται προϊόν του ουμανισμού που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να δοξάσει τον άνθρωπο αποδίδοντάς του μια σχεδόν θεϊκή ιδιότητα, αλλά και ως πρόσχημα για παρέμβαση στις υποθέσεις των άλλων, την καταστροφή πολιτισμών και πολιτισμών, εισβολή και κυριαρχία άλλων λαών. Με αυτή την έννοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται τοξικά και αρνητικά, που έρχονται σε αντίθεση με τη φύση και τους νόμους της, μη συμβάλλοντας απολύτως τίποτα στην πραγματοποίηση και εξέλιξη της συνείδησης. Για αυτούς τους λόγους, ο Χανδαρισμός απορρίπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα, προτιμώντας τα δικαιώματα της ενσάρκωσης. Δηλαδή, την απονομή θεμελιωδών δικαιωμάτων απαραίτητων για την ενσάρκωση και την εκπλήρωσή της, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή για την παρουσία της ενσάρκωσης, του δικαιώματος στους πόρους για την ύπαρξη και την εκπλήρωσή της, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης για να έχει επαρκή δονητικό χώρο για την αυτοεκπλήρωση και το δικαίωμα της εκπλήρωσης για την πραγματοποίηση της Μοίρας.