Σανδαρισμός

Home » Συχνές Ερωτήσεις » Θέματα » Εκπαίδευση

1. Η σημασία της γνώσης

Στον Χανδαρισμό, η γνώση είναι σημαντική, διότι αποτελεί το κλειδί για τη γνώση και την κατανόηση της ύπαρξης, του σύμπαντος και της ζωής. Από αυτή την ίδια γνώση και κατανόηση μπορούμε να κάνουμε την ενσάρκωσή μας σε αυτό το περιβάλλον για να επιτύχουμε τη Μοίρα μας. Εκεί όπου μπορούμε να πραγματοποιηθούμε για να ανθίσουμε πλήρως στην αρμονία του σύμπαντος και με σεβασμό και ακολουθώντας τους νόμους του κόσμου. Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει αληθινή ύπαρξη, επιτυχία και ανάπτυξη του όντος χωρίς αυτή τη γνώση και την πλήρη και σωστή κατανόηση αυτής.

2. Εξωτερική και εσωτερική γνώση

Μόνο η ουσιαστική, χρήσιμη και αναγκαία γνώση για την ενσάρκωσή μας καθώς και η επιτυχία της μοίρας μας έχει σημασία. Όλη η άλλη γνώση είναι άχρηστη και συνεπώς δεν έχει καμία αξία. Από εκεί, υπάρχουν δύο τύποι γνώσης που είναι συμπληρωματικοί μεταξύ τους, οι οποίοι είναι η εξωτερική γνώση και η εσωτερική γνώση. Στον Χανδαρισμό, η εξωτερική γνώση είναι το σύνολο των γνώσεων που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε το σύμπαν και την ενσάρκωσή μας. Η εσωτερική γνώση είναι το σύνολο των γνώσεων που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε την ύπαρξη, το ον και την επιτυχία του. Έτσι, η εξωτερική γνώση παρέχει το πλαίσιο και τη μορφή για την πραγματοποίηση της συνείδησης, ενώ η εσωτερική γνώση παρέχει την ουσία και το νόημα αυτής της ίδιας πραγματοποίησης.

3. Η αναζήτηση της γνώσης

Στη Χανδαριανή σκέψη, το σύμπαν είναι μια αιώνια και ανεξάντλητη πηγή γνώσης δωρεάν και προσβάσιμη σε όλους. Η τελευταία προσφέρει έτσι διαθέσιμη και απεριόριστη γνώση για να υπάρχουμε πλήρως και έτσι να μπορέσουμε να επιτύχουμε και να πραγματοποιήσουμε τον σκοπό της ενσάρκωσής μας στην ολοκλήρωσή του. Ωστόσο, αυτή η γνώση που μας προσφέρεται δεν μας δίνεται άμεσα. Πρέπει πρώτα να έρθουμε να την αναζητήσουμε και μετά να την πάρουμε. Αυτό συνεπάγεται μια αναζήτηση της γνώσης. Έτσι, αυτή η γνώση δεν είναι κρατημένη για μια ελίτ, αλλά είναι διαθέσιμη σε όποιον είναι έτοιμος να καταβάλει την προσπάθεια να την πλησιάσει και στη συνέχεια να την καταλάβει και να την κατανοήσει.

Περιέργεια: Στο σύμπαν, όλες οι μορφές ζωής έχουν αυτή τη φυσική περιέργεια, είτε είναι γήινες, εξωγήινες ή εξωδιαστατικές. Διότι αυτή η περιέργεια τους επιτρέπει να γνωρίζουν για να επιτύχουν και να εξελιχθούν. Αυτή η περιέργεια είναι έτσι η κινητήρια δύναμη της αναζήτησης της γνώσης. Ωστόσο, υπάρχουν δύο πολικότητες στην περιέργεια, οι οποίες είναι η θετική πολικότητα προσανατολισμένη προς θέματα και φαινόμενα που συμμετέχουν στην επιτυχία και την πραγματοποίηση της συνείδησής μας. Και η αρνητική πολικότητα προσανατολισμένη προς θέματα και φαινόμενα που δεν συμβάλλουν καθόλου στην εξέλιξη και βελτίωση του ενσαρκωμένου όντος. Εδώ, η θετική περιέργεια είναι επιθυμητή, ενώ, αντιθέτως, η αρνητική περιέργεια πρέπει να αποφεύγεται.

Η αλήθεια: Η αλήθεια αγγίζει την ουσία που εκδηλώνεται μέσω της ενέργειας και των πληροφοριών με τη μορφή αλγορίθμων. Αληθινό είναι αυτό που συμμορφώνεται με τους αλγόριθμους του σύμπαντος και Ψευδές είναι αυτό που δεν συμμορφώνεται με αυτούς τους ίδιους αλγόριθμους. Υπάρχουν δύο μορφές αλήθειας στον Χανδαρισμό. Η αντικειμενική αλήθεια, η οποία αναφέρεται στην ύπαρξη ενός γεγονότος, μιας δράσης ή ενός συμβάντος (προϊόν των αλγορίθμων) στο επίπεδο της ύλης. Είναι εξωτερική προς εμάς. Και η υποκειμενική αλήθεια, η οποία αναφέρεται στην ύπαρξη ενός γεγονότος, μιας δράσης ή ενός συμβάντος στο επίπεδο των δονήσεων και της συνείδησης. Είναι εσωτερική προς εμάς. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόλυτη και τελική αλήθεια, διότι καμία υπάρχουσα νοημοσύνη ή πολιτισμός στο σύμπαν, όσο προηγμένος και αν είναι, δεν μπορεί να κατέχει όλη τη γνώση της ύπαρξης. Μόνο το ΠΤΖ. κατέχει αυτή την απόλυτη γνώση.

4. Η πρόσβαση στη γνώση

Στον Χανδαρισμό, η πρόσβαση στη γνώση είναι δωρεάν και ανοιχτή τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Δεν κάνουμε διακρίσεις εδώ, διότι όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν σε αυτόν τον κόσμο και συνεπώς πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να εκτελέσουν τον εν λόγω ρόλο τους. Ωστόσο, αυτή η πρόσβαση στη γνώση απαιτεί την απόκτηση δεξιοτήτων στην επικοινωνία, την ανάγνωση και τη γραφή μέσω του γραμματισμού, προκειμένου να είναι σε θέση να λαμβάνουν τη γνώση και να την κατανοούν και να την χρησιμοποιούν σωστά. Αυτές είναι οι κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα στην πρόσβαση στη γνώση που μεταδίδεται μέσω της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας.

Προσβασιμότητα της γνώσης: Βασικά, δεν υπάρχει απαγορευμένη γνώση, αλλά μόνο γνώση της οποίας η προσβασιμότητα καθορίζεται από το επίπεδο και τον βαθμό συνείδησης και αντίληψης που έχουμε αποκτήσει. Με αυτή την έννοια, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε γνώση που δεν είμαστε ικανοί να λάβουμε. Έτσι, ανάλογα με το τι είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε, αλλά και ανάλογα με το τι έχουμε έρθει να κάνουμε σε αυτό το σύμπαν, η πρόσβαση στη γνώση θα δοθεί ή όχι.

5. Εκπαίδευση και Διδασκαλία

Στον Χανδαρισμό, η εκπαίδευση παρέχει τα θεμέλια για την ένταξή μας στο ενσαρκωτικό μας περιβάλλον, ενώ η διδασκαλία παρέχει τις οδηγίες που επιτρέπουν τις δραστηριότητες και την επίτευξη του όντος σε αυτό το ίδιο περιβάλλον. Η εκπαίδευση είναι σαν ένα βάζο και η διδασκαλία είναι το περιεχόμενο που γεμίζει αυτό το βάζο. Με αυτή την έννοια, πρέπει να εκπαιδευτεί κανείς για να διαμορφώσει το βάζο πριν διδαχθεί για να το γεμίσει. Από εκεί, η εφαρμογή αυτών των οδηγιών και η κυριαρχία τους περνάει από την εκπαίδευση και την άσκηση πριν τεθούν σε εφαρμογή σε πραγματική κατάσταση.

6. Χρήση της γνώσης και της εκπαίδευσης

Είναι σημαντικό η αποκτηθείσα γνώση να χρησιμοποιείται, διότι οποιαδήποτε γνώση που δεν χρησιμοποιείται, καταλήγει να ξεχαστεί από τις μνήμες μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν έχει νόημα να θέλουμε να γνωρίζουμε τα πάντα για τα πάντα σε μια αδηφάγα αναζήτηση της γνώσης. Αλλά μόνο να γνωρίζουμε αυτά που χρειάζεται να γνωρίζουμε για να υπάρχουμε και να επιτύχουμε τον εαυτό μας σε οικολογικότητα με το σύμπαν και σε νομιμότητα με το κοσμικό δίκαιο. Από εκεί, η γνώση πρέπει να χρησιμοποιείται με θετικό και οικολογικό τρόπο, με συνείδηση και νοημοσύνη, τοποθετημένη στην υπηρεσία της ενσάρκωσης, της ζωής και της ολοκλήρωσής της. Δεν πρέπει να είναι στην υπηρεσία των επιθυμιών του εγώ (δύναμη, πλούτος, φήμη, προσωπικό όφελος), των αυταπατών του νου (πεποίθηση, ιδεολογία) ή για να ανταποκριθεί στα συναισθήματα (θυμός, ζήλια, μίσος κ.λπ.). Διαφορετικά, αυτή η χρήση της γνώσης γίνεται αρνητική και τοξική. Τότε μετατρέπεται σε πηγή κες, εντροπίας, χάους και καταστροφής, απειλώντας έτσι την ενσάρκωσή μας, τη μοίρα μας και τα επιτεύγματά μας.

7. Συνέχεια και πρόοδος

Στο σύμπαν τίποτα δεν είναι σταθερό ή στατικό, τα πάντα είναι δυναμικά και εξελίσσονται. Τα πάντα βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη, οι ουσίες και οι συνειδήσεις μας περιλαμβάνονται. Ως αποτέλεσμα, η αποκτηθείσα γνώση καταλήγει να γίνεται άχρηστη και νέα, πιο προσαρμοσμένη γνώση είναι απαραίτητη. Αυτό συνεπάγεται την αναζήτηση νέας γνώσης. Είναι μια αέναη αναζήτηση γνώσης στην οποία η παλιά γνώση χρησιμεύει ως βάση και σκαλοπάτι για να φτάσουμε στην επόμενη γνώση. Ό,τι δεν προοδεύει αναπόφευκτα καταλήγει να οπισθοχωρεί. Για να συνεχίσουμε να προοδεύουμε στην αφύπνιση της συνείδησης, δεν πρέπει ποτέ να επαναπαυόμαστε σε αυτή την αποκτηθείσα γνώση, αλλά να συνεχίσουμε να αναζητούμε και να μαθαίνουμε. Διότι αυτή η αέναη αναζήτηση της γνώσης είναι η εγγύηση της προόδου της συνείδησής μας προς τα ανώτερα πεδία του σύμπαντος, όπου παρίσταται το ΠΤΖ. Διαφορετικά, οπισθοχωρούμε στην άγνοια και την ασυνειδησία και τελικά χανόμαστε στο σκοτάδι.